06 - 290 181 82
Maatwerk

Maatwerk

De gezamenlijke ondernemingsraden van Kentalis, een grote landelijke zorgorganisatie voor mensen met een zintuigelijke handicap, wilden leren hoe zij hun interne communicatie met hun achterban kunnen verbeteren. Ik verzorgde twee keer een dag en voorzag hen tussendoor van praktische tips.
Naarmate organisaties meer en interactiever communiceren met medewerkers over nieuw beleid, verandert de rol van de OR. Boeiende materie!

Leren in een communicatieve organisatie

In oktober 2017 heb ik samen met Mariël Rondeel van Kessels&Smit een workshop verzorgd over de vraag: Wat moet er geleerd worden in een communicatieve organisatie? Het was een geweldig mooie analyse die je van dienst kan zijn als je je organisatie communicatiever wilt maken. Het dwingt je om heel concreet te worden (wat is dan 'communicatief? wat doet iemand dan? welk effect heeft dat?) en om je opleiding en leeractiviteiten te gaan inrichten. Soms is leren niet nodig maar helpt een slimme tool. Ook helpt het om je eigen rol en die van bijvoorbeeld collega's HR te benoemen.
In de sessie werd al duidelijk dat het als maatwerk binnen één organisatie nog meer vruchten kan afwerpen. Meer informatie? bel of mail mij hierover.